www.veldbloemen.be

natuur toplijstSedo - Buy and Sell Domain Names and Websites project info: veldbloemen.be Statistics for project veldbloemen.be etracker® web controlling instead of log file analysis

Leverbloempje

Familie:

Ranonkelfamilie (Ranunculaceae)

Hoogte

5 - 15cm

Bloeimaanden

van 3 tot 5

Leeftijd

meerderjarig/vast

Bodem

Heeft voorkeur voor kalkhoudende grond.

Staanplaats

Het leverbloempje is te vinden in beuken- en eikenbossen, in eiken-haagbeukenbossen en vaak ook op begroeide hellingen onder hazelnootstruiken.

Andere Soorten

geen

Volksnamen voor Leverbloempje

geen

Vertalingen

 • Latin
  Anemone hepatica L.

 • Kenmerken

  Extra Info

  Het leverbloempje treft men niet in heel Europa aan. Zo is het niet in het wild te vinden in Nederland, Engelang en Griekenland. Op andere plaatsen in Europa is het een zeldzaam bloemetje dat in Duitsland en Zwitserland zelfs onder natuurbescherming staat. Als je het tegen komt, pluk het dan niet maar neem een mooie foto en stuur deze naar ons op!

  Wij werken nog volop verder aan deze site en zijn hiervoor nog op zoek naar foto's! Heeft u nog een mooie foto van deze bloem en wilt u die met onze bezoekers delen? Stuur ze dan snel door naar veldbloemen@dampee.be. Meer informatie of extra tips over de bloemen is natuurlijk ook altijd welkom. Alvast bedankt in naam van al onze bezoekers!
  Website by Dampee Maatsoftware - Design by Elgertsje